Web Tasarım Fiyatları ve Maliyetlerini Ölçme

Bir web tasarım firması ile anlaştınız ve ürünlerini kullanmak istiyorsunuz. Peki anlaştığınız web tasarım fiyatlarının uygunluğunu, maliyeti nasıl ölçersiniz? 

Oldukça zor bir soru olmalı. Bilmediğiniz bir konuda fikir yürütmeniz bazı etkenleri ölçerek için hislerinize güvenmeniz gerekecek. Müşteriler web site fiyatlarından önce firmanın güvenilirliğine bakıyorlar. Çünkü doğru web tasarım firmasını seçtiğinden emin olması çok zor. Bu konu biraz pazarlamaya doğru gider. Bu sebeple bir web sitesinin maliyetinin neden yükseldiğini ve hangi web sitesine ne kadar ödemelisiniz biraz bundan bahsedelim.

İhtiyacınıza Özel Web Sitesi

İşletmenizin potansiyel müşterilerine şirketinizi anlatacak, ürünlerinizi ve işlerini sergileyecek özelliklere sahip bir web sitesi minumum standartları içerir. Herhangi bir web sitesinden bu özellikleri alabilirsiniz. Sadece ihtiyacımı karşılasın yeterli düşüncesinde yola çıktıysanız, karşınıza çıkan en ucuz web sitesini satan firma ile çalışacaksınız demektedir. Şanslı iseniz doğru firmaya ulaşırsınız. Aksi durumda hatalı bir yatırım yapmış olabilirsiniz Belki bütçe kaybınız çok olmayabilir ama müşteri ve zaman kaybına hazır olun. 

Bir web tasarım firması size sadece web sitesi sunmaz. Kurumsal e-posta hesaplarınızı, hızlı çalışan bir sunucuyu ve arama motorlarında web sayfası içeriklerinizin gösterileceği bir web sitesi hizmetleri bütünü sunar. Bunların geneli iyi müşteri hizmetlerini de barındırması gerekir. 

Bu hizmetlerin genel olarak toplarsak, en ucuz web sitesinin neden her zaman işinize yaramayacağını anlayabilirsiniz. 


Web Sitesinin Tasarımı  

Web site sahibi olmak isteyenler genelde kendi zevklerine uygun bir web sitesi sahibi olmayı isterler. Tasarım gözlerine hoş geliyorsa müşterileri için de güzel bir web sitesi sunduklarını düşünürler. İşletme siteniz bir araba değildir. Arabanızı kendi zevkinize göre satın alırsınız. Fakat web sitesini ise günün trendlerine uygun, içeriğinizi müşterilerinize doğru bir şekilde sunabilen bir tasarımda satın almalısınız. Bu konuda da bilginiz yoksa bile size doyurucuyu bilgiyi ve desteğin sunulabilmesi gerekir. 

Bu özelliklere sahip birden fazla tasarım sunan bir firma ile çalışıyorsanız artık zevkinize göre web sitesini seçebilirsiniz. 

İnternet Sitesi Maliyetleri 

Fiyatı etkileyen değişkenlerden bahsettik. Şimdi sıra asıl olarak web sitesi fiyatını değiştiren etkenlerde. 

Giriş seviyesi web sitesi fiyatları:

Kendi başınıza HTML şablonlardan web sitesi yapabildiğinizi düşünelim. Web sitenizi kurduktan sonra içeriklerinizi de eklemeniz gerekecek. Siteniz tamamlandığında ise internete açabilmek için alan adı ve sunucuya ihtiyacınız olacak. 

Alan adı: 12$ (1 Yıllık)
Sunucu: 50$ (1 Yıllık)

Not: Yazının güncel kalabilmesi için fiyatlar dolar olarak belirtilmiştir. 

Alan adı ve sunucu masraflarınız ortalama yukarıdaki fiyatlardan oluşacaktır. Bu fiyatlara yaşadığınız sorunlar için almanız gerekecek teknik destek maliyetleri dahil değil. 

Hazır web sitesi fiyatları: 

Web sitenizi kendiniz üretemediniz ve hazır web sitesi sistemi satışı yapan bir firma ile çalışacaksınız. Size hazır ve yönetim paneli ile gelecek web sitesinin maliyetleri aşağıdaki gibi olacak. 

Web Sitesi + Alan adı + Teknik Destek= Yıllık maliyeti 60 $ + KDV

Bu fiyatlara hazır web sitesi sahibi olabilirsiniz.

Güncel web sitesi fiyatları sayfasımızı ziyaret edin. 

Avantajarı

Hazır web sitesinin avantajı ise web sitesi kodlama bilmenize bile gerek yok. Her şey kullanımınıza hazır gelir. Hosting hizmeti dahil olduğunda ise bütün ayarlar yapılmıştır. Sadece yönetim panelini kullarak girişini yapmanız gerekli.

Bulutwebsite kullanıcıları web site içeriklerinin de girilmesini web site uzmanlarımızdan talep edebilir.

Pahalı web sitesi maliyetleri:

Öncelikle belirtmek isteriz, en pahalı web sitesi henüz yapılmadı. Bir web sitesinin fiyatı en fazla şu kadar olabilir şeklinde bir tanım yapılamaz. Bunlar özel projeler için geçerlidir. sahibinden.com veya e-ticaret sistemleri gibi süreklilik gerektiren projeler. Konumuz ise işletme web siteleri. 

Burada fiyata etken en önemli konu tasarımdır. Web sitesi tasarımı sizin istediğiniz özelliklere göre yapılabilir. İstediğini özellikler web sitesine entegre edilebilir. Bu tip projelerde web sitenizi anahtar teslim satın alırsınız. Başlangıç fiyatı olarak 300$ civarında teklifler alabilirsiniz. Hazır web sitesinde olduğu gibi yönetim panelleri hazırdır. Web sitesinin dış tasarımı panele entegre edilir.  Firmaların referans sayısı yükseldikçe başlangıç fiyatları da yükselmeye başlayacaktır. 

Bu yazımızda size web sitesi fiyatlarını, web sitesi fiyatlara ne gibi durumlarda yükseliyor anlatmak istedik. Bulut Web'in size sunduğu bu özelliklere sahip web siteleri dikkatinizi çektiyse, hazır web siteler kategorisinden inceleme yapabilirsiniz. 

Merak ettikleriniz için bize ulaşın.

Alakalı konular

Yeni Web Sitenize Başlamadan Önce Geliştiriciye Sormanız Gereken 6 Şey

Firma Web Sitesi Nasıl Kurulur