Yeni Web Sitenize Başlamadan Önce Geliştiriciye Sormanız Gereken 6 Şey

Yeni bir hazır web sitesi kurmak veya online satış için e-ticaret yazılımı satın almayı planlıyorsunuz. Ürünü satın alacağız firmaya mutlaka sormanız gereken sorular bulunuyor. Bu soruların cevapları sizi doğru firmayı seçmenize yardımcı olacaktır. 

Öncelikle genel olarak web site sektöründe hizmet veren firma ve şahısların müşterilerini hayal kırıklığına uğrattığı noktalara değinelim. 

  • Söz verilen tarhite teslimat yapılamaması 
  • İletişim eksikliği
  • Geç geri dönüşler
  • Gerçekleşmeyecek vaatler
  • Aslında geliştirici olmayan aracılar
  • Kaybolan geliştiriciler 
  • Netleşmemiş ama anlaşmaya varılmış projeler 
  • Sözleşme eksikliği 
  • Hata ve sorunların çözülememesi 

Yukarıda saymış olduğum her maddeden en az bir ikisi, bir şekilde daha önce web sitesi yaptırmış kişilerin başına gelmiştir. Bazen bu sorunlar korku hikayesine dönebiliyor ve işinize daha başlamadan para kaybı yaşayabiliyorsunuz. 

Bu durumlarla karşı karşıya kalmamanız için size 6 önemli bilgi sunuyoruz. Bu soruların cevaplarından tatmin oluyorsanız doğru firma veya geliştirici ile görüşüyorsunuz anlamına gelir. 

1. Nasıl iletişim kuracaksınız?

Yeni web sitenizi satın alma ve kurulum aşamasında nasıl iletişim kuracaksınız, mutlaka kontrol edin. Satış için kolay ulaştığınız firma kurulum için size desteği hangi yollardan sağlıyor. Ne sıklıkla iletişim kurmanız gerekiyor, bunu da içeriğinize göre planlamalısınız. Telefon, Whatsapp ve e-posta gibi iletişim seçenekleri sunuluyor mu? Bunları mutlaka kontrol edin. 

2.  Sitenizi nasıl yöneteceksiniz?

Web sitenizin yönetimini nasıl yapacaksınız, güncellemeleri kontrol edebilecek misiniz, ufak bir güncelleme için bile müşteri temsilcisi ile görüşmek zorunda mı kalacaksınız ve hepsinden önemlisi bu işlemler için ekstra ücret ödeyecek misiniz?  

Çalışmak istediğiniz firmaya mutlaka bunları sorun. 

3. Aracı mı yoksa geliştirici mi? 

Çok önemli konulardan birisi de satın alacağınız web sitesini, geliştiren firma ile mi görüşüyorsunuz mutlaka kontrol edin. Firmanın referanslarını inceleyerek fikir edinebilirsiniz. Bunun dışında firmaya direk olarak bu konuyu sorun. 

4. Firma geçmişini araştırın

Çalışmak istediğiniz firmanın geçmişini ve daha önce yaptığı işleri mutlaka araştırın. Web tasarım firmalarına gelen müşterilerin en büyük şikayeti, ulaşamadıkları web tasarımcılarıdır. 

5. Sunulan özellikleri kontrol edin 

Bir çok hazır web sitesi yazılımının mutlaka bir demo sitesi bulunmaktadır. Bu siteleri inceleyin ve vaat edilen özellikleirn bulunup bulunmadığını kontrol edin. 

6. Sözleşmeler 

Sözleşmeleri okumadan geçmeyin ve maddelerin sadece firmayı / geliştiriciyi değil sizin de haklarınızı koruduğuna emin olun. 

Bir web sitesi veya proje girişimizin sırasında genel olarak dikkat etmeniz gereken kritik noktalar bunlardır. 

Bize Yazın Şimdi Ara