Arama motoru optimizasyonu olmayan bir web site hayal edilemez. Bulut Web Site sayesinde en iyi SEO'ya sahip olacaksınız. İşte web sitenizde var olan SEO özellikleri ve onları nasıl kullanacağız hakkında bilgiler.
Site başlığı: Ana sayfanıza ekleyeceğiniz "Web Site Başlığı" site adınızdan gelir. Buraya öncelikle markanızı veya firma adınızı yazmalısınız. Alt sayfalarınız için ise mutlaka sayfa içeriğiniz ile alakalı başlık giriniz.
Sayfa açıklaması: Sadece ana sayfalarınız için değil bütün sayfalarınız için sistemde manuel SEO ayarı bulunur ve Site Başlığı ve site açıklamasını mutlaka kullanmalısınız.
SEO anahtar kelimeleri: Sayfa içeriğiniz hakkında gireceğiniz muhtemele arama kelimelerinin girileceği alandır. 15 adete kadar girmeniz önerilir. Eğer araba lastiği satıyorsanız anahtar kelimenize "araba" girmemelisiniz. Araba lastiği doğru anahtar kelimedir.
Ana sayfa SEO ayarları Ayarlar > SEO Ayarları sayfasında, alt sayfalarınızın manuel SEO ayarları ise içerik girişinizi yaptığınız alan bulunur.
Neden önemli:Ana sayfanız Google tarafından en fazla dikkate alınan sayfadır. Ana sayfanızın gücü alt sayfalarınıza yansır. Slayt resimleriniz büyük olsa dahil ana sayfanıza mutlaka içerik eklemelisiniz.
Firma veya marka adınız: Firmanızın ya da marka adınızı ana sayfanızda mutlaka kullanmalısınız. Firmanız hakkında kısa bilgiler ve hizmetlerinizin içeriklerini mutlaka sergileyin.
Dikkat etmeniz gerekenler: Yazılarınzı mutlaka orijinal olmalı ve farklı sitelerden kopyalanmamalı. Verdiğiniz hizmetlerin hepsinden bahsetmeye çalışın. Fotoğraflarınızı iyi kullanın ve mümkün olduğunca sitenizi güncelleyin.
Ana sayfanızı yönetmek için aşağıdaki yolu kullanarak Ana Sayfa Bileşnleri ayarlarına ulaşabilirsiniz. Yönetim Paneli > Bileşen Yönetimi > Bileşen Oluştur
Oluşturduğunuz bileşeni kayıt etmeden önce Aana Sayfada göster seçimi yapabilir veya aşağıdaki yolu izleyerek Ana Sayfa düzenini planlayabilirsiniz.
Yönetim Paneli > Ana Sayfa Düzeni
Özgün İçerik
Sitenize eklediğiniz bir yazının üst sıralarda yer alması için en önemli şart özgün olmasıdır. Eşsiz bir yazı kategorisinde önemli bilgiler içeriyorsa sayfanız gereken değerini alacaktır.
Yazılarınızda bütünlük olmalı. Klasik okul kompoziyonlarından bahsediyoruz. Konunuzu anlatırken aşağıdaki sıralamaya göre hareket etmelisiniz .
Giriş, Gelişme ve Sonuç
Genel olarak diyebilirim ki SEO için yazı hazırlıyorsanız 3 başlıkta bitirmeniz yeterlidir. Metin için kesinlikle H1 (Başlık 1) kullanmayın. Sistem sayfanın adını otomatik olarak H1 yapacaktır.
Sayfa adında SEO için kullanacağınız kelime başta olmalıdır.
Bir kaç cümle yazın. Bu giriş yazısı olacak ve arama sonuçlarında çıkmasını istediğiniz anahtar kelimeleri kullanın.
Konuda önemli bir kaç başlık varsa iki tane h2 etiketli başlık kullanın.
Sayfa içeriği hakkında giriş yazısı.
Paragraf olarak sayfa içeriği anlatımı.
Paragraf olarak sayfa içeriği anlatımı.
Paragraf olarak sayfa içeriği anlatımı. Burası yazınızın kapanışıdır. İçeriğiniz uzun değilse veya içerik üretmekte zorlanıyorsanız sonuç kısmını kullanmayabilirsiniz.
SEO'ya uyumlu bir sayfa içeriği bu şekilde olmalı.
Dikkat etmeniz gereken konular.
h2 ve h3 etiketlerni çok fazla kullanmayın. Başlıklarınız fazla ise sadece strong (ctrl+b) etikerini kullanın.
Paragraf içinde konu ile alakalı önemli metinleri ve aarama kelimelerini yine strong ifadesi ile seçerken eğer varsa ilgili sayfalarınıza link verin.
Konu ile ilgili bir çok sayfanız varsa, yazının sonunda veya ortasında bütün sayfalarınıza liste ahlinde link verin. Bu şekilde sadece iç link verin. Dış bir sitenizi beslemeyin.
Dış linkleriniz sizden bir şeyler götürür. Web sitenizin sayfasını 100 dilimlik bir pasta olarak düşünün. Dış bağlantıya verdiğiniz her (dofollow) link pastanızdan bir dilim götürür.
Bu kimseye pastanızdan dilim vermeyeceksiniz anlamına gelmemeli. Siz çikolatalı pasta dilimi gönderirsniz, başka bir site çilekli pasta dilimi gönderir. Google bunu web sitelerinden beklemektedir.
Dışarıya fazla link vermek zorundaysanız eklediğiniz linklere botların o linki takip etmemesini söyleyebilirsiniz.
rel="dofollow" Bu konuda eklemenize gerek yoktur. Stadart bir linki botlar zaten takip edecektir.
rel="nofollow" Bu kodu eklediğinizde botlar verilen bağlantıyı takip etmezler. Tabii ki botlar diğer siteye gideceklerdir ama sizden pasta almazlar.
Sitenizin sosyal medya hesaplarını kullanarak içeriklerinizi sosyal medyaya göndermeyi ve paylaşılmasını sağlayın. Bu işlem, site dışı SEO'ya örnektir.