Firma Web Sitesi Nasıl Kurulur

Bir web sitesine sahip olmamanız, potansiyel müşterilerinizi kaybedeceğiniz anlamına gelir. Web sitelerinin çok karmaşık veya çok pahalı olmasının bahanesi artık geçerli değil. 

Bulut Web Site, size bir alan adı, e-posta desteği ve hosting desteği ile anahtar teslim web site paketleri sunuyor. 

Firmanız için web sitenizi vakit kaybetmeden kurmak için aşağıdaki basit klavuzumuzu inceleyin. 

1 - Firmanız için bir alan adı seçin ve Bulut Web Site aracılığı ile satın alın

İlk adım, web sitenize hangi adı vereceğiniz ile başlamaktır. Örnek olarak www.firmaadi.com.

Öncelikle alan adının kullanılabilir olup olmadığını araştırın. Alan adınızın boş olup olmadığını kontrol etmek için Hazır Web Siteler sayfasını ziyaret ediniz. 

Sayfada alan adınızı sorgulayabilir ve müsaitlik durumunu kontrol edebilirsiniz. 

Öncelikle müsait ise işinizi için .COM uzantılı alan adı seçin. Aksi halde .COM.TR uzantılı alan adı bakmanızı öneririz. Diğer uzantılarda almanızı önermiyoruz. Çünkü siz .NET uzantılı bir alan adı alırsanız .COM uzantısına sahip firmaya müşteri kaybedebilirsiniz. 


Doğru alan adını bulma ipuçları

Firmanız için alan adı seçerken dikkat etmeniz gerekenler. 

a) Alan adları Google arama motoru için önemlidir. Firmanıza web siteniz için alan adı bakarken kullanıcıların aramaya dahil edebilecekleri kelimeyi eklemeye çalışın. "firmaadi.com" yerine "firmaadihizmetadi.com" eklemeyi düşünün. 

b) Alan adlarının telaffuzu zor olmamalı ve akılda kalıcı olmalıdır. Alan adını olabildiğince kısa tutmaya çalışın ve noktalama işaretlerinden ve tire gibi ayrıcılardan kaçının. 

c) İlçe veya konumunuzu alan adına ekleyin. Örnek olarak Şişli'de hizmet veren bir firma iseniz "firmaadisisli.com" bir alan deneyin. Müşterilerinizin yerel bir hizmet veren firma arama olasılığı  çok yüksektir. 

2 - Hosting hizmetizi iyi seçin.

Hosting hizmeti, web site dosyalarınızın bulunduğu özel sunuculardır. Web sitenizde olan her içerik size ayrtılmış alanda tutulur ve sitenize her girişte sunucu ilgili dosyaları ziyaretçiye gösterir. Buna web site tasarımınız / temanız da dahildir. 

Hazır web sitesi firmaları genelde çok düşük kotalarla firmalara hizmet verirler. Bulut Web Site ise 10GB disk kotası ile 10 binlerce sayfa açabileceğiniz hosting desteği vermektedir. Ayrıca 50 adete kadar e-posta hizmeti, SSL sertifikası ve aylık 120GB bandwith sunar. Bu rakamlarda hosting hizmetine, hali hazırda bir web siteniz olsaydı bile Bulut Web Site lisansından daha fazla ödeme yapmanız gerekir. Bulut sunucularda barınacak web siteniz için bu hizmet kaçırılmaz bir fırsattır. 

3 - Web site içeriğinizde neler olmalı? 

Web sitenizde hangi içeriklerin olacağını planlamak zor olabilir. İşletme sahiplerinin bir firma web sitesi kurmamasının nedenlerinden birisi de budur. 

İyi haberimiz var. Web siteniz için çok fazla içerik girmeniz gerek yok. Kısa metinlerle web sayfanızı işlevsel olarak kullanabilirsiniz. Bize ulaşın veya Başvuru sayfasına eklenecek formlarda bir çok kişisin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. 

Firma siteleri genelde 4 ana başlıkta hizmet verirler. 

a) Ana Sayfa: Ana sayfada, işletmenizin adını, bulunduğunuz yeri ve sizi benzersiz kılan özelliklerden bir kaçını yazmanız ana sayfanızı oluşturmanız için yeterlidir. 

Ana sayfa slayt için 1 adet resim 

Özelliklerinizi veya yani hizmet verdiğiniz noktaları anlatan bir yazı

Dilerseniz, müşterilerinizin sizi neden seçmesi gerektiğini anlatan bir yazı. 

İletişim bilgileriniz
 
b) Ürünler ve Hizmetler: Sattığınız veya sunduğunuz hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi içeren bir sayfa web siteniz için yeterlidir. Dilerseniz ürün veya hizmetleriniz için de ayrıca detay sayfası sunabilir. Detayları ekledikten sonra fiat ve sipariş formu ekleyebilirsiniz. 

c) Hakkımızda: Şirket geçmişiniz, üyelikloerinizi ve sertifikalarınızı bu sayfada paylaşabilirsiniz. Ayrıca, şirketinizin daha güvenilir ve güvenilir görünmesine yardımcı olan müşteri referanslarını da ekleyin.

d) İletişim sayfası: Adres, e-posta, telefon numarası, iş için açık olduğunuz saatler bu sayfada gözükmelidir. Ayrıca , bulunduğunuz yer için bir Google haritası yerleştirmelisiniz. 

 
“Rakip sitelerde öne çıkan sayfa türlerini incelemek, yeni sitenizde öne çıkarmak istediğiniz içeriklere de fikir verebilir.”

Hepsi bu kadar. 

Firmanız için bir web sitesi kurmak için yapmanız gerekenleri özetledik. Bulut Web Site, yukarıdaki içerikleri sağlayabilen firmalar için web sitenizi 30 dakika içinde yayına alıyor ve dilerseniz yönetim panelinden sizin yerinize web sitenize ekliyor.

Bu şekilde site kur işlemi yaptığınızda aynı gün yayına geçebiliyorsunuz. 

Detaylı bilgi ve kurulum işlemleri için bizi şimdi arayın: 0 212 403 19 22

Bulutwebsite.com - Profesyonel Web Site Çözümleri

Bize Yazın Şimdi Ara