SEO İçin En İyi Sosyal Medya Siteleri 2022

SEO'nuzu iyileştimek için çeşitli sosyal medya platformlarını kullanabilirsiniz. SEO sosyal medya pazarlaması, yaygın kullanımları ve mükemmel arama motoru sıralamaları nedeniyle aşağıda listelenen uygulamalar ve siteler için çok uygundur. 

Bir ürün veya marka hakkında bilgi arayan çoğu kişi, işletmenin resmi web sitesi yerine doğrudan işletmenin sosyal medya hesaplarına gider. 

Bunun temel nedeni, sosyal medya ağlarının daha kişisel bir dokunuş sağlaması ve çoğu zaman daha hızlı yanıt vermesidir. 

Sosyal medyanın bir sonucu olarak işletmeler daha geniş bir kitleye ulaşabilmekte ve potansiyel müşterilerle yeni bağlantılar kurabilmektedir. Kitleniz, yakın zamanda buldukları bir marka hakkında daha fazla bilgi edinmek için çeşitli yöntemler kullanır.

SEO İçin En İyi Sosyal Medya Platformlarının Listesi

Facebook

Şirket sayfanızın aldığı Facebook beğeni ve paylaşım sayısı arama motorları tarafından dikkate alınır. Bir gönderinin tek başına aldığı "beğeni" sayısından daha değerlidirler. 

Facebook'un popülaritesi, aldığı bağlantı sayısıyla yakından bağlantılıdır. 

İşletmenin sayfasını isteyen her kullanıcı, kendi sitesinde şirketin sayfasına bir bağlantı gönderir. Basitçe söylemek gerekirse, gönderiler beğenilerden daha iyidir. Bir gönderi ne kadar çok beğeni ve paylaşım alırsa, bir web sitesini tanıtmak için o kadar faydalıdır.

LinkedIn

Potansiyel müşteri yaratmanın en verimli yaklaşımı LinkedIn'dir. Web sitesi, SEO ve sosyal medyanın ana hedefi olan potansiyel müşteriler oluşturmak olduğu için işletmeler için son derece faydalıdır .

Birçok B2B pazarlamacısı, içerik pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak LinkedIn'i kullanır. LinkedIn kullanıyorsanız, işletmenizin arama sonuçlarında görünme olasılığı daha yüksektir. 

İçeriğinizde alakalı arama terimleri ("seo anahtar kelimeler") kullanmak, harekete geçirici ifadeler eklemek vb. gibi SEO'nun en iyi uygulamalarından yararlanın.

Twitter

SEO amaçları için en iyi sosyal medya platformudur. Bir tweet bir bağlantı içerdiğinde, arama motorları hızla yanıt verir. Twitter'da gezinirken, arama motorları aşağıdaki anahtar kelimeleri içeren tweet'lere öncelik verir:

Birçok kişi bunu retweetledi.
Uzmanlığı ile tanınan, çok sayıda takipçisi olan tanınmış bir kişi.
İlgili hashtag'leri kullanmak, insanların tweet'lerinizi daha kolay bulmasına yardımcı olacaktır. Markanın bilinirliğini arttırır ve insanları web sitesini ziyaret etmeye teşvik eder. 

Sosyal medya söz konusu olduğunda, eğer Twitter'ı kullanmıyorsanız, harika bir şansı kaybediyor olabilirsiniz. Bir dolandırıcı gibi görünmeden, sitenize sık sık bağlantıları tweetliyor olmalısınız. 

Web sitenizin ve hesabınızın arama sonuçlarında yükselmesine yardımcı olmak için başkalarının beğenmesini, retweet etmesini ve yorum yapmasını sağlayın.

Youtube

Google'dan sonra YouTube'un arama motoru en popüler ikinci arama motorudur. Öte yandan, bu aramalar nadiren bir iş motivasyonu tarafından yönlendirilir. 

Video paylaşım sitesi yine de SEO çabalarınıza yardımcı olabilir.

İşletmenizin nişinin bir parçası olarak YouTube'a video yüklemek mümkün olduğunda, bundan kesinlikle yararlanmalısınız. Açıklama alanında web sitenize bir bağlantı sağlamak önemlidir. 

Ancak, bağlantı tıklamalarının sayısı, aldığı görüntüleme sayısıyla doğrudan ilişkili olduğundan, bilgilerin yüksek kalitede olduğundan emin olmalısınız.

TikTok

Kısa formlu içeriği ve hashtag'leri ile TikTok sosyal medya platformu mükemmel bir trafik oluşturucudur. İçerik oluşturucular, kullanıcılar ve reklamverenler, TikTok'tan çeşitli şekillerde yararlanabilir.

Bu platformdaki içerik, anında sonuç bekleyen kişiler tarafından sıklıkla yayınlanır. TikTok'un hashtag kullanımı, mütevazı hesapların on binlerce hatta yüz binlerce takipçisi olan devasa hesaplara dönüşmesini sağlayabilir. 

SEO'nun amacı, reklamlardan ve web sitenize geri bağlantı vererek daha fazla para kazanabilmeniz için Tik Tok videolarınızı gören kişi sayısını artırmaktır.

Pinterest

Pinterest, dünyanın her yerinden kullanıcılarla sanal bir fikir kitaplığıdır. Her şey fotoğraflarla ilgili olduğu için Instagram'a çok benziyor. "Pin", Pinterest'te paylaşılan, kullanıcı tarafından oluşturulan bir resim veya videodur.

Her Pine bir başlık ve web sitenize yönelik bir köprü eklenebilir. E-ticaret şirketlerini tanıtmak için Pinterest'i kullanmak harika bir fikir. Etkili pazarlama için yüksek kaliteli grafik tasarım şarttır.

Fotoğraflar görsel olarak çekiciyse, Pinterest kullanıcılarının bir bağlantıya tıklama olasılığı daha yüksektir. Ayrıca, güzel fotoğraflar için Google görsel aramaları trafik çeker. 

Yetenekli bir fotoğrafçı çalıştırarak ve profilinizi arama motorları için optimize ederek sitenize uzun vadeli, ücretsiz trafik çekilebilir.

Son düşünceler
SEO'nun sosyal ağdan nasıl yararlandığı açık olarak anlattık. Arama motoru sonuçlarınızı iyileştirmek istiyorsanız Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya platformlarını ihmal etmeyin.

Sonuç olarak, markanız ve içeriğiniz görünürlükte bir artış görür ve bu da web sitenize gelen ziyaretçileri artırır. Sosyal medya sayfaları, normal arama sonuçları sayfalarında üst sıralarda yer aldığından, sosyal medya sayfalarınızı geliştirmek, genel SEO kampanyanıza katkıda bulunacaktır.