Google Arama Nasıl Çalışır

Google, dizinimize eklenecek siteleri bulmak üzere interneti düzenli olarak keşfetmek için botlar aracılığı ile tarama yapan tam otomatik bir arama motorudur ve internet sitesidir. 

Aslında arama sonuçlarımızda listelenen sitelerin büyük çoğunluğu, eklenmek üzere manuel olarak gönderilmiş siteler değil, web tarayıcılarımızın web'i tararken bulup otomatik olarak eklediği sitelerdir.


Google Arama üç aşamada çalışır:

Tarama: Google, tarayıcılar adı verilen otomatik programlarla web'de yeni veya güncellenmiş sayfaları arar. Google, bu sayfa adreslerini (veya sayfa URL'lerini) daha sonra bakmak üzere büyük bir listede saklar. Sayfalar birçok farklı yönteme göre bulunur ancak ana yöntem, zaten hakkında bilgi sahibi olduğumuz sayfalardaki bağlantıları takip etmektir.

Dizine ekleme: Google, tarama yoluyla bilgi sahibi olduğu sayfaları ziyaret eder ve her sayfanın neyle ilgili olduğunu analiz etmeye çalışır. Google, sayfadaki içeriği, görüntüleri ve video dosyalarını analiz ederek sayfanın ne hakkında olduğunu anlamaya çalışır. Bu bilgiler Google dizininde saklanır ve bu veritabanı çok büyük olup çok sayıda bilgisayarda depolanmaktadır.

Arama sonuçlarını yayınlama: Bir kullanıcı Google'da arama yaptığında, Google en yüksek kaliteli sonuçları belirlemeye çalışır. "En iyi" sonuçlar; kullanıcının konumu, dili, cihazı (masaüstü veya telefon) ve önceki sorgular dahil olmak üzere birçok husus dikkate alınarak belirlenir. Örneğin, "bisiklet tamircisi" araması, Paris'teki bir kullanıcıyla Hong Kong'daki bir kullanıcıya farklı cevaplar gösterecektir.

Önemli: Sıralama algoritmik olarak belirlenir ve Google, sayfaları daha üst sırada göstermek için ödeme kabul etmez.

Bize Yazın Şimdi Ara