Ünlü Logolar ve Hikayeleri

Dünyanın bir çok tanınmış logosunu büyük markaları temsil ettiği için tanıyoruz. Peki bu logoların hikayelerini biliyor musunuz? 

Logonun, markanın ürününe aşinalik getirmek için kullanılan bir görsel unsurdur. Şirketler logoları için özenle seçiilmiş bir oluşturma sürecinden geçiriyor. Bu işlemler tüketicinin satın alma psikolojisini etkilemek, ürünün temel değerlerini yansıtmak ve gizemli anlamı temsil etmek üzerine kurulu. 

İşte size ünlü logolar ve hikayeleri:

Amazon 


Logonun turuncu renkteki oku oldukça belirgin. Peki bu okun iki anlam taşıdığını biliyor musunuz? Ok, öncelikle "a" harfinden "z" harfine doğru yol alıyor. Şirketin, a'dan z'ye bir çok ürünün satışını yaptığını temsil ediyor. Aynı zamanda oktaki eğim, müşterilerinin mutluluğunu tarif ediyor. 

Dove 

Logo yazısı ve simge güvercini hedeflediği açıktır. Yumuşaklığı ve saflığı temsil ediyor. Ayrıca logoda bulunan koyu mavi renk, güvenilirliği ve mükemmelliği temsil ediyor. 

Walt Disney 

Çocukların lider markası. İzleyicilerine her zaman kişisel bir dokunuş bırakan bu markanın logosu şirketin kurucusu Wlat Disney'in bir imzası olarak tasvir edildi. Aslında imzanın birebir aynısı değildir, sadece stilize edilmiş halidir. Özellikle "W" ve "D" harfleri imzada yoktur. 

Bir çok gerçek imza internette dolaşıyor fakat Walt Disney'in bir restoranda hayranı için imzaladığı aşağıda görebilirsiniz. 


Bu da Walt'ın pasaportundaki imzalar. 

Nike 


İşte tanıtmaya bile gerek olmayan bir logo. Bu ikon haline gelmiş sembol artık şirketin adı bile olmadan tanınabilir. Bu logo onay işareti anlamına gelmiyor. Logo tasarımcısı Carolyn Davidson 1971'de bu tasarımı yarattığında, tanrıça kanadını hareket ve hızın bir göstergesi olarak temsil ettiğini düşündü. Bu logonun o zamanki maliyeti ise daha da ilginç. Sadece 35$. 

Chupa Chups


Bu İspanyol lolipop firmasının logosu, 1969 yılında ünlü sürrealist ressam  Salvador Dalí tarafından tasarlandığı için önemli bir logodur. Dali aynı zamanda logonun paket açıldıktan sonraki kısımda kalmasını önermiştir. Böylelikle açık havada ürün yerleştirme işlevinide görecektir. 

Coca Cola


Bu marka şirketin varlığının neredeyse başlangıcından beri orijinal logo tasarımının benzer bir versiyonunu korumuştur. Yazı, bunun ilk versiyonunun oluşturulduğu 1886'da zamanın klasik el yazısıdır. O zamandan beri biraz değişmiş olmasına rağmen, yeni tasarım trendleri yükselse bile, Coca-Cola klasik tarzına sadık kaldı. Aslında, bu logo o kadar ayrıcalıklıdır ki, diller arasında tercüme edildiğinde tüketiciler bunu dünya çapında tanıyabilirler. Şirket kurucusunun muhasebecisi Frank Mason Robinson tarafından tasarlandı.

Chanel


Moda dünyasının bilinen büyük logolarından birisine sahip Chanel markasının hikayesinde çok fazla teori bulunuyor. En bilineni ve mantıklı olanı ise sahibi Coco Chanel'in adının baş harflerini ifade etmesi. Chanel sadece dünya kadınlarını değil Türk askerlerini de giydirdi. 1930’lu yıllarda Atatürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üniformalarını Coco Chanel’e tasarlattı. Türk ordusu 1980’lere dek onun imzasını taşıyan üniformalar giydi. Üç yıl önce TSK kıyafetlerinin son tasarımını yapan Arzu Kaprol de kıyafetlerde beğendiği ve değiştirmek istemediği kısımların hep Chanel tarafından tasarlananlar olduğunu söylemişti. 

Google


Google'ın logosu tüm dünyadaki en tanınmış markalardan biridir. Logodaki renkler, şirketin kurallara uymadığı mesajını veriyor. 

Instagram


Ünlü sosyal medya markası 2010 yılında kuruldu fakat logosunu yakın zamanda değiştirdi. Logosundaki renkler, gelişimi ve çeşitliliği ifade ediyor. 

Şirketiniz için şirket logo değişimine ihtiyaç duyuyorsanız yeni logonuz ile beraber mevcutta sunduğumuz hazır web siteleri yerine konsept web tasarım hizmeti ile özel web sitesi hizmeti alabilirsiniz.