Profesyonel Bir Web Site Kurmak İçin Önemli 5 İpucu

Bir web sitesi fazla karışık ve hareket etmek için düşünme gerektiriyorsa başarı oranınızı düşürebilir. İlk bakışta anlaşılması kolay ve kullanışlı olmalıdır. Kullanıcı deneyimi işlevselliği desteklemelidir. 

Farklı kişiler farklı tasarımları beğenebilir fakat dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunmaktadır. 

Doğru yolda olduğunuzdan emin olmak ve müşterilerinizi sitenizden uzaklaştırmamak için işte 5 ipucu:

  • Ana Sayfanız sade olmalı 
  • Görsel hiyerarşiye uyun
  • Okunması kolay içerikler oluşturun 
  • Sitede geizntinin kolay olduğundan emin olun 
  • Mobil uyumlu web siteleri kullanın

Ana sayfada sadelik 

İnsanlar web siteleirnde bulunan her kelimeyi naiden okur. Bunun yerine sayfada hızlıca gezerler ve belli anahtar kelimeleri seçerek cümleleri okurlar. Bu bilinen davranış göz önüne alındığında, kelime sayısı yerine duygulara hitap etmelisiniz. 

Uzun metinler ve harekete geçirici mesajlar elbette gereklidir. Ancak bunları büyük başlıklarla ve okunabilir paragraflarla sunduğunuzdan emin olun. Daha uzun detaylar için sayfalar oluşturabilir ve bu sayfalara bağlantılar sunabilirsiniz. 

Ayrıca fotoğraflarınıza ve simgelerinize mutlaka önem gösterin.

Görsel hikayeye önem verin 

Sitenizin ziyaretçesini bir şeyler ifade edebilmek için sadece saniyeleriniz var. İnsanlar sizin sitenizi baktığınız gibi uzun uzun inceleme yapmazlar. İlk karşılaşmada dikkatlerini çekmelisiniz. Bilgiyi sunarken hiyerarşiye dikkat edin. İçeriklerinizin renklerinin uyumlu olmasına özen gösterin. 

Kolay okunabilirlik 

Okunabilirlik, insanların kelimeleri ve cümleleri kolayca takip etmesini sağlar. Çok fazla çaba harcamadan sitenizden bilgi alınması ürününüzü veya hizmetinizi pazarlamada size yardımcı olur. 

Metin ve arkaplan renkleri uyumlu olmalı. Göz yorucu seçenekler denememelisiniz. Siyah arkaplanda beyaz yazı gibi. 

Gözükmeyen içerikleri okutamazsınız. Bu sebeple yazı tiplerinin boyutunun okunabilir olduğuna dikkat edin. 

Sitede gezintiyi kolaylaştırın 

Ana menünüzü iyi gruplayın ve ziyaretçileri linkler arasında kaybolmasına izin vermeyin. Bu aynı zamanda arama motorları indeksinizin de iyi olmasını sağlar. 

Mobil dostu olun 

Mobil bir toplumda yaşıyoruz ve web sitenizin ziyaretçileri çoğunluk olarak mobil cihazlardan sitenize giriyor. Web siteniz bütün mobil cihazları ve farklı çözünürlükteki cihazları desteklemeli.  

Bu özellikleri taşıyabilecek ve doğru web sitesine sahip olmanızı sağlayacak web sitesi Bulut Web Site'de mevcut. Hazır web siteler bağlantısından hemen şimdi başlayabilirsiniz. 

Bize Yazın Şimdi Ara