Kurumsal Web Sitesi İçeriği İçin 7 Altın Kural

Şirket web sitenizi, şirketinizi iyi anlatan bir ev sahibi mi yapmak istiyorsunuz? Takip etmeniz gereken 7 altın kural vardır. Bu kurallar sayesinde ziyaretçi sayılarınız artacak ve şirketiniz ile ilgilenen müşteri sayısı da doğru orantıda yükselecektir. 

1 - Sezgisel Tasarım ve Menüler 

Sezgisel tasarım, ziyaretçinin nelere ihtiyacı olduğunu bilen bir tasarım tanımıdır. 

Tasarımınız görsel olarak güzel olabilir. Ancak ziyaretçi bilgilere kolay erişemez veya ürünlerinize ulaşamaz ise o müşteriyi kaybedersiniz. Menülerinizin alt menüleri olmalı ve mantıklı şekilde bigi vermelidir. Müşteriniz bilgiye ulaşmak için vakit harcıyorsa onu kaybetmeniz muhtemeldir. 

2 - Ziyaretçi Dostu 

Ziyaretçiler çok fazla metinle karşılaştığında sabırsızlanırlar. Örnek olarak 5 paragraflık bir yazınız varsa her paragrafa özel açıklayıcı bir başlık ve resim eklemelisiniz. Ana sayfanızda uzun metinler varsa görsel olarak iyi yerleşim yapmalı. Web sitenizden satış yapmak çok zor değil. Dolaylı değil doğrudan yaklaşın. Profesyonel olu ve müşterilerinizin size inanmasını sağlayın. 

3 - Arama Motoru Dostu 

Seo kriterlerini karşılamayan web siteniz arama motorlarında görünmez olurlar. Sadece markanızın sonuçlarda çıkması arama motoru dostu bir siteye sahip olduğunuzu göstermez. Sektörünüz ile alakalı kelimelerde üst sıralarda çıkmalısınız. 

4 - Yararlı İçerik 

Web sitesinin tasarımı kadar önemli bir konudur. İçeriğiniz ziyaretçileri sitede tutan yegane şeydir. Kaliteli içerik için dış sitelerden bağlantı alabilir ve doğal yoldan yukarılara tırmanırsınız. Aksi halde sitenize girdiği gibi çıkanlar, sitenize çok zarar verebilir. Google bunları ve daha fazlasını ölçerek sitenizi puanlar.  

 

5 - Dürüstlük

İnternet üzerinde sizinle aynı hizmeti veren veya benzer ürünleri satan bir çok işletme olabilir. Kalabalığın için öne çıkmak için endüstriniz hakkında güvenilir ve bilgili olmalısınız. 

Yazılarınıza gerekliyse kaynak belirtin. Basın bültenlerinde aktif rol alın. Yine uygunsa, soru cevap imkanı tanıyın ve bunları sergileyin. Referanslarınız güvenilir olduğunuzun en büyük kanıtlarıdır. Bunları iyi sergileyin. 

6 - Bilgi Toplama

Kurumsal web sitesinin ana amacı, potansiyel müşterileri, dönüştürülebilir potansiyel müşterilere çevirmektir. Bunu yapmanın en iyi yolu ziyaretçilerinizin bilgileri toplamaktır. 

Bilgileri toplamak için promosyonlar, yarışmalar ve indirim duyuruları gibi durumlar için bilgilerini bırakmalarını sağlayın. Veritabanınızda yeterli sayıya ulaştığınızda e-posta veya telefon pazarlaması yapabilirsiniz. (Uzun vadeli geri dönüşler için Spam yapmamaya dikkat edin)

7 - İnteraktiflik

İnternet başarısını etkileşime borçludur. Müşterileriniz ile etkileşimde kalın. Anketler, sınavlar ve promosyon teklifleri, ziyaretçilerinizin web sitenizle etkileşimde bulunmalarının bazı yollarıdır. İnternet sürekli gelişiyor, yeni tekniklerle keşfedebilirsiniz. 

Bize Yazın Şimdi Ara