İşletme Web Sitesi İçeriğini Oluşturmak İçin İpuçları

Web site içeriği oluşturmanın nasıl yapılacağı hakkında bilginiz yoksa vereceğim ip uöları çok işinize yarayacak. Web site içeriği oluşturmak biraz uğraş ister. Fakat güzel yanı bir çok seçenek bulunmasıdır. Ziyaretçiler web sitenizde aradıklarını kolay yoldan bulamazlarsa diğer sitelere geçiş yapmaları çok kolaydır. Kısaca aradıklarını bulamayanlar, siteden çabuk çıkarlar. 

Yakın tarihli bir araştırmada, kullanıcılar web sitelerine 10 ila 20 saniye ayırdığını söylüyor. Bu süre içinde aradıklarını bulurlarsa sitenizi incelemeye devam ederler. Araştırma kaynağı. Bir başka araştırma ise bunun 5 saniye olduğunu belirtiyor. Bu süre bundan 10 yıl önce 2 saniye civarındaydı. Şimdi insanlar sitelere daha alışkınlar ve fazladan bir kaç saniye ayırabiliyorlar. Sonuç olarak firmanızı ifade edebilmek için "saniyeleriniz" bulunuyor. 

Web site trafiğinizi yükseltmek için web site içeriğinizi nasıl oluşturursunuz?

Peki web sitenize giren kullanıcıyı sitede uzun süre tutmak için ne yapılmalı? Aşağıda bir kaç ipucu vermeye çalıştım. 

İçeriğinizi değerli ve alakalı yapın

İnternet kullanıcıları Google, Yahoo ya da başka herhangi bir arama motorundaki bir arama kutusuna bir başlık yazdıklarında arama motorunun sonuçlarının arama ile alakalı bilgi sunmasını beklerler. Sitenizi tıklar ve alakasız veya güncel olmayan bilgiler bulursa, ihtiyaç duydukları şeyi bulmak için sitenizden bir sonraki sonuca geçer. Bu sebeple site başlığınız ve içeriğiniz aynı olmalı. 

İçerik çok uzun olmamalı

Web site ziyaretçileri hızlı bakıcılardır. Bilgileri hızlı bir şekilde incelemeyi tercih ederler. Mecburen içeriğiniz uzun ise veya SEO için uzun içerik hazırlıyorsanız öncelikle özetini sunun. Detay almak isteyenlere uzun açıklamanın olduğu sayfanın linkini verin. Aynı sayfada uzun içerik sunacaksanız ilk paragraflarda durumu etkileyici bir şekilde özetleyin.

Uzun içeriği maddeleyin

İçeriğinizi uzun yazmak durumundaysanız paragraflara bölün ve her paragrafı başlıklar halinde sunun. Böylece her paragrafı okumadna başlıklar sayesinde hızlıca bilgi edinebilirler ve ihtiyaç duydukları paragrafı okumayı tercih edebilirler. Haber siteleri genelde bu şekilde haber sunumu yapar. Bu yazı uzun içeriğe bir örnektir

Dilbilgisi ve yazım hataları

Yazılarınızı mutlaka kontrol edin. Tek bir yazım hatası bile sitenin profesyonel olduğu hakkında şüphe uyandırabilir. Uzun metinleri kendiniz hazırlıyorsanız, yazıyı dinlendikten sonra tekrar değerlendirin. Hataları fark edeceksiniz. 

Tersine Dönüş Piramidi Yöntemini kullanın

Birçok profesyonel web içeriği yaratıcısı ve blog yazarı bu yöntemi tercih eder. Bu ne anlama geliyor? Yazının sonuçlarını sayfa sonu yerine başına yerleştirin. Bu, en önemli bilginizi öne ve merkeze koyar.

İsimsiz Yazılar 

Blog kullanıyorsanız yazılarınızda isminizi yazmaktan çekinmeyin. İsimsiz yazılardan etkili olduğu bir gerçektir.  

Kitleniz için yazın

Muhtemelen anahtar kelimeler, bağlantılar ve diğer SEO teknikleri kullanarak web sitenizin içerik arama motorunu kolaylaştırmanın önemini duymuşsunuzdur. Bu önemlidir. Ancak web sitenizin içeriğini gerçek anlamda okuyanların insanlar olduğunu unutmayın. Sonuçta amacınız ziyaretçileri müşterilere dönüştürmektir. Kitlenizle bağlantı kurmak ve pazarlama yapabilmek için konuşma tonu kullanın. Senli benli yerine sizli bizli konuşun.  

İçeriği görsellerle süsyelin

Başlıklar arasında veya bazı paragraflara görsel ekleyin. Bu yazıyı çivileyecektir. Sayfa hem daha güzel ve okunaklı bir hale gelir. 

Metinleri biçimlendirin

  • Mümkünse listeleme kullanın. En fazla 10 adet civarında bir liste kullanın. 
  • Paragraflar arasında boşluk kullanın. 
  • Paragraf başında bir konuyu ele alın. 
  • Alt başlıklar ekleyin. Hatta bu başlıklarda aranma kelimelerinizi kullanın. Bu işlem arama motoru dostu bir siteye sahip olmanızı sağlar. 
  • Bütün bilgileri tek bir sayfada sunmayın. Başka sayfalar da oluşturun ve yazı içinden link verin. 
  • Cümleleri kısa tutun. Uzun cümleleri Google botları da sevmez. 
  • Anahtar kelimelerinizi ilk paragrafa, alt başlıklara ve bağlantılara ekleyin

İşletmeniz için içerik eklemek zor olabilir fakat bu basit ip uçlarını izlemek yükünüzü hafifletecektir. Sizin için geriye kalan işinizi doğru anlatmak olacaktır.