Google Mobil Uyumlu Olmayan Web Sitelerini Artık Sıralamaya Almayacak!

Hazır mısınız? Google, mobil öncelikli indekslemeye geçişinin son adımını atıyor!

5 Temmuz 2024'ten itibaren, hala masaüstü Googlebot ile taranan az sayıdaki site, artık yalnızca mobil Googlebot ile taranacak. Peki bu ne anlama geliyor? Hemen açıklıyoruz.

Mobil indeksleme, Google'ın neredeyse tüm web sitelerini akıllı telefon tarayıcısı ile tarayıp indekslemesi demek. Yıllar içinde, mobilde erişilemeyen sitelerin sayısı sürekli olarak azaldı ve şimdi, Google bu süreci tamamen mobil hale getiriyor. Bu değişiklik, sistemleri basitleştirecek ve sitelerin cihaz türleriyle ilgili sorunları çözmesini daha da kolaylaştıracak. Kısacası, tüm siteler artık Googlebot Smartphone tarayıcısı ile taranacak.

Web dünyasının büyük kısmı zaten bu şekilde taranıyor ve bu siteler için hiçbir şey değişmeyecek. Ancak, sitenizin içeriği mobil cihazlarla erişilemiyorsa, artık Google'da indekslenmeyecek ve sıralamalarda yer alamayacak. Yani, mobil uyumlu değilseniz, oyunun dışındasınız!

Merak etmeyin, sunucu günlüklerinizde ve raporlarınızda hala Googlebot Desktop'ı görebilirsiniz. Örneğin, ürün listeleri ve Google for Jobs gibi bazı özel arama özellikleri için Googlebot Desktop kullanılmaya devam edecek.

Peki şimdi ne yapmalı?

Eğer web siteniz hala mobil uyumlu değilse, hemen harekete geçmelisiniz. Neyse ki, Bulut Web Site burada devreye giriyor! Bulut Web Site ile, işletmenizin web sitesini hızlı ve uygun maliyetlerle mobil uyumlu hale getirebilirsiniz. Hızlı kurulum hizmeti sayesinde web siteniz 30 dakikada hazır olur ve hemen Google'da yer almaya başlayabilirsiniz. Şimdi uygun fiyat garantisi ve %50'ye varan indirim avantajlarından yararlanarak, dijital dünyada rekabetin önüne geçebilirsiniz.

Artık mobil uyumlu olmamak bir seçenek değil, zorunluluk! Google’ın bu büyük değişikliği ile siz de dijital varlığınızı güçlendirin ve Bulut Web Site ile profesyonel bir web sitesine sahip olun. Hızlı, kolay ve güvenilir çözümler için hemen Bulut Web Site örnek tasarımlardan birisini seçin ve hemen başlayın. Sorularınız mı var, bize iletişim sayfasından hemen ulaşabilirsiniz. 

Mobil olmayan web sitelerinin devre dışı kalması ile alakalı orijinal Google yazısını John Mueller kaleminden Google Search Central'de okuyun.

Bize Yazın Şimdi Ara