Doğru Google Ads Reklam Ajansını Bulmak 

Google Ads, eski adıyla Google Adwords ajansları daha az ödemeyle Google'dan daha fazla tıklama almak, dönüşüm yani satış sayısını arttırmak  için çalışırlar. 

Google Ads kampanyanıda size yardımcı olacak ajansı arıyorsanız yazımızı okumadan bir firma ile anlaşmanızı önermiyoruz. Doğru Google Ads ajansını seçebilmeniz için size baı sorular listeliyoru. Cevaplara göre yolunuza daha güvenli devam edebilirsiniz. 

1. AdWords hesabınızı yönetecek olan kişi, AdWords'ü kendi parası ile mi öğrendi?

Bu hesap yöneticileri için özel bir testtir. Google kampanyalarını başarılı bir şekilde sunabilmek için uzun bir tecrübe edinme süreci var. Bir ajans ve ya hesap uzmanı ile çalışacaksanız öncelikle bireysel olarak kendi bütçelerinden faydalanarak başarıya ulaşmış bir kampanyası var mı mutlaka sorun. 

Dışarıdan büyük göüken bir ajansın müşteri hizmetleri, konu hakkında hiç bir bilgileri olmayan müşteriyi karşılayıp reklam paketi satmaya çalışır. Çoğunun kendi web sitesi bile bulunmaz. 

2. Ajans gerçekten bir ajans mı yoksa sadece tek kişi mi? 

Ajansınızda çok fazla çalışan kişi olmasını isterseniz. Yalnız başına çalışan bir hesap uzmanı işinde iyi olabilir fakat grip olduğunda veya tatile gittiğinde işinizi aksatmasını istemezsiniz.

Şunu da unutmamak gerek, iyi bir ajans ile çalışıyorsanız sizinle iş ilişkisini kuracak  hesap uzmanı olacaktır. Bu noktada kalabalık bir ajans ile çalışmanızın pek bir anlamı kalmayabilir.  Açık konuşmak gerekirse istisna alabileceğiniz bir konu. 

3. Ajans hangi hizmetleri sunmakta?

En iyi cevap, tıklama başına ödeme (PPC) ve diğer konularda himet vermemesi. Arama motoru optimizasyonu (SEO), sosyal medya, web tasarımı, baskı çözümleri gibi hizmetler sunuyorlarsa bu kırmızı çizginiz olmalı. 

4. Sektörünüzde tecrübeleri bulunuyor mu? 

Ajansınızın sektörlerinde tecrübesi olması iyiye işarettir. Aynı SEO konusunda olduğu gibi aynı sektörden firmalara aynı anda himet veriyorlar mı kontrol edin. Arada eilmek istemezsiniz. 

5. Raporlamalar

Adwords ve Analytics hesaplarınız bir birine bağlanacaktır. Bu hesapların rapor dökümlerini sie nasıl sunuyorlar bilgisini edinin. Ayrıca bu raporların haftalık, aylık hangi süreçlerde verileceğini mutlaka sorgulayın. 

6. Geri dönüşler ve satış raporlarınız (ROI) 

Reklam yatırımınız geri dönüşümleri karşılayacak mı ve bu konu hakkında konuşmaktan çekinmiyorlar mı? Bunları konuşuyorsanı doğru ajansta yer alıyor olabilirsiniz. 

7 Ajans sertifikalı mı?

 En azından AdWords sertifikalı ve Google Partners ™ programının bir parçası olmalıdır. Bunun otomatik olarak ajansa meşruiyet kazandırdığını düşünmeyin; Sertifikalandırma, birkaç kolay sınavdan geçmek ve bunun yanı sıra işlerin düzeninde oldukça düşük bir bar olan minimum 10.000 TL tutarında bir AdWords harcaması yapılmasını gerektirir. Bir ajansın Google sertifikası bile yoksa, amatörlerle iş yapıyorsunuzdur.